Ewan Deluxe - (Video) Support

Hoe gebruik je Ewan het Droomschaap - DELUXE

1 - Het vinden van de controle eenheid en het plaatsen van de batterijen

De controle eenheid zit in de buik van Ewan, deze kan je openen door het klittenband te openen en de controle eenheid eruit te halen.

Je hebt hiervoor nodig:

  • Een kruiskopschroevendraaier (klein)
  • 3 x AA alkaline of oplaadbare batterijen (1.2-1.5V max) deze batterijen worden niet meegeleverd met Ewan in de reguliere verpakking. Maar zijn wel verkrijgbaar in onze webshop eventueel.

LET OP: Wees er zeker van dat je geen zink batterijen gebruikt!

Schroef voorzichtig de controle module open met behulp van de kruiskopschroeven draaier. Plaats de 3 alkaline of oplaadbare AA batterijen in het batterijen vakje, let hierbij op dat je + / - correct plaatst zoals aangegeven op de batterij en aan de binnenzijde van het batterijen vak.

Schroef het batterijen klepje weer voorzichtig dicht.
LET OP: Schoef de schroef niet te vast, anders is er kans dat de schroef afbreekt in de houder.

2 - de controle eenheid plaatsen in Ewan Deluxe

Verbind aan de binnenzijde van Ewan's buik de twee klittenband uiteinden om de nek van de controle eenheid heen. Daarna kan je de controle eenheid terug plaatsen in de buik van Ewan. Sluit daarna de buik van Ewan weer met de klittenband sluiting.

LET OP: Dat je de grote knop aan de onderzijde plaatst van de buik, zodat je de knop vanaf buiten Ewan's buik kan indrukken.

3 - het in of uitschakelen van Ewan Deluxe

Ewan Deluxe heeft een enkele knop om te activeren. Klik 1x op de grote knop om Ewan aan te zetten. Deze knop kan door zijn formaat eenvoudig ingedrukt worden als hij in Ewan's buik verstopt zit. Je kan dezelfde knop indrukken om Ewan uit te zetten. 

LET OP: Als je geluid gelijk weer aangaat dan staat de huilsensor mogelijk geactiveerd. Zie punt 4 (volgende punt) om erachter te komen hoe de huilsensor werkt en hoe je deze aan of uit kan schakelen.

4 - Het gebruiken van de smartCRY sensor en hoe je deze aan of uitzet

Allereerst is het belangrijk om te weten dat Ewan 2 verschillende modes heeft. 

Normaal of smartCRY.

In de normale modus staat de huilsensor NIET geactiveerd, en in smartCRY modus staat de huilsensor WEL geactiveerd.

Om de huilsensor te activeren druk op de grote knop en houdt deze 3 seconden in totdat je een enkele bevestiging piep hoort. Als je dit gedaan hebt dan betekend het dat de smartCRY sensor geactiveerd is en Ewan nu actief luistert naar je baby.

De sensor luistert 4 uur lang voor baby gehuil of ander niet regulier geluid, na 4 uur zal de smartCRY sensor zichzelf vanzelf uitschakelen en overgaan naar Normaal modus. Mocht er binnen de 4 uur een eventuele uitbarsting plaatsvinden vanuit je baby dan zal de smartCRY sensor vanzelf wederom 4 uur lang luisteren, dit zal zichzelf eindeloos dan herhalen totdat de 4 uur tijd is doorbroken.

Om de huilsensor handmatig uit te schakelen kan je dezelfde knop wederom 3 seconden ingedrukt houden en wachten totdat er 3 gelijktijdige bevestigings piepen zijn. Dat betekend dat de huilsensor is uitgeschakeld.

5 - het lampje in of uitschakelen en het volume bepalen

Je kan kiezen tussen QUIET/LOUD.

QUIET betekend laag volume en LOUD betekend hoog volume.

Je kan kiezen tussen ON/OFF
ON betekend dat het rode lampje aangaat zodra je Ewan activeert.
OFF betekend dat het rode lampje geheel niet aangaat.

Druk de grote knop in op Ewan, en daarna kan je met de aanvullende knoppen op de controle eenheid de selectie maken.

Zodra je de instellingen gedaan hebt zoals je wilt kan je de controle eenheid weer plaatsen in de buik van Ewan

6 - het veranderen van de verschillende geluiden

Om Ewan aan te zetten kan je kiezen voor 5 verschillende geluidjes. harp melodie, shusher, regenval, baarmoedergeluid en stofzuiger geluid. Als er batterijen in Ewan zitten en het schaapje is ingesteld volgends de vorige video's kan je nu het schaap aanzetten.

Als het schaapje geactiveerd is kan je door een snelle dubbelklik op de hoofdknop schakelen tussen de verschillende geluiden.

Het schaapje schakelt automatisch uit als hij een speelcyclus gehad heeft, tenzij de smartCRY sensor geactiveerd staat. Dan is hij in luistermodus voor 4 uur lang en zal hij automatisch het laatst gespeelde gekozen geluid afspelen.

Om het schaapje uit te schakelen voordat de tijd voorbij is kan je de grote knop ingedrukt houden tot het schaap zichzelf uitschakelt.

7Ewan ophangen of vastzetten

Je kan door de klittenband staart Ewan ophangen aan een bedje, kinderwagen of autostoel of een ander object waar hij stabiel hangt.

LET OP: Hang Ewan nooit boven het hoofd van je baby.

Als je Ewan niet kan ophangen aan een bedje. Plaats een tafeltje naast het baby bedje en zet Ewan met het rode lampje richting de baby voor optimaal effect.